Hyggelig weekend med Arctic Silver
Arctic Silver camp ved Mariager Fjord bød på hyggeligt samvær, fluefiskenørderi, røverhistorier, lejrbål, god mad og ikke mindst; Mulighed for at fiske med nogle super fede stænger fra Artic Silver.
Sikke en fantastisk weekend! Fredag eftermiddag samledes vi ved Valsgaard på nordsiden af fjorden til fluefisketræf, Arctic Silver demo og hyggeligt samvær. Efter en kort introduktion blev der kastet med de mange forskellige setups der var lagt frem i form af forksellige klasser af fluestænger (Arctic Silver Zense-modellerne) med forskellige liner mv. Og lad mig allerede nu slå fast; Arctic Silver Zense er en fantastisk lækker fluestang!
Robert Selfors som står bag Artic Silver har virkelig opfundet et fedt koncept i "Free Flex"-konceptet. Til forskel fra andre stænger, så går Free Flex princippet ud på, at klingen ligger i et hult håndtag og således kan bevæge sig inde i håndtaget. Det giver en helt speciel fornemmelse når man kaster med denne stang, og gør det SUPER underholdende at fange fisk på disse stænger.
Arctic Silver Zense
Arctic Silver stængerne er i sandhed en innovation. Robert fortalte på Camp'en om hvordan han har arbejdet med fysikken i udviklingen af stænger og liner, og hvordan stangen er blevet til. Ved første øjekast sér man da også straks hvordan stangen bryder med traditionelt design af fluestænger. Håndtaget er gummi/plast, har en "mærkelig" form og har en hjulmontering der minder om aftrækkeren på en pistol.. Jeg forstår faktisk godt, hvordan "konservative" fluefiskere kan have svært ved at acceptere at en fluestang også kan se sådan ud. Men det kan den, og det fungerer!
Artic Silver Zense giver en helt speciel fornemmelse, når man kaster. Det kræver faktisk ca. 1/2 times tilvænning til stangen at få kastene til at køre. Det skyldes formegentlig at stangen lader væsentlig anderledes og dybere pga. free flex konceptet og man er derfor nødsaget til at sætte farten i kastet væsentligt ned. Faktisk næsten halvere hastigheden i kastene. Når man så har vænnet sig til at kaste på den måde, så kommer smilet frem! Den kaster simpelthen som en drøm og der skal på ingen måde lægges kræfter i! Stangen lader dybt og man kan efter lidt træning simpelthen fornemme hvordan stangen gerne vil arbejde.
Senere, rundt om lejrbålet, snakkede vi om, hvordan oplevelsen af kastet er. Der var bred enighed om at når man får sat hastigheden ned og kan fornemme hvad stangen vil, så giver det en super oplevelse af lette kast, få blindkast og god kastelængde. Jeg er faktisk meget imponeret!
Arctic Silver MD linerne
Arctic Silver har også produceret en serie liner, de såkaldte "Micro Diameter" liner i 2 varianter; Kort og lang kasteklump som fåes i både flydende og intermediate. Disse liner er forholdsvist dyre (koster ca. 750,- ), men er i min optik alle pengene værd! De er slidstærke, har en fantastisk glat coating og kaster helt fantastisk. Omkring lejrbålet var der enighed om, at vi var imponerede over hvilken forskel en line kan gøre for kastelængden.
Jeg har selv fisket med MD linerne igennem længere tid og de kaster simpelthen sublimt. Dog er jeg holdt op med at bruge Intermediate linen i Mariager Fjord, da den simpelthen synker lidt for hurtigt i fjordens brakke vand.
Alt i alt en super hyggelig sammenkomst med ligesindede, og som altid, når fluefiskere mødes, blev der nørdet igennem med fluebokse, røverhistorier og fiskesnak.
Tak for invitationen, Robert! Jeg glæder mig allerede til at gentage succeen en anden gang!
I øvrigt, så har Jægeren og Lystfiskeren i Aalborg en god samling af demo-stænger, så hvis du vil prøve konceptet selv, så synes jeg du skal tage en tur til Maren Turisgade i Aalborg (Eller spørge din lokal grej-pusher) og låne en stang. Den bliver i øvrigt ikke mindre fantastisk, når du prøver at fange fisk på den og du mærker fisken helt ned i hånden når klingen flekser!