I samarbejde med Jægeren og Lystfiskeren havde jeg arrangeret en havørred-tur til skønne Mariager Fjord. Det blev til alt for lidt fisk, men masser af hygge og inspiration. 

Det er ikke altid let, det med at fange havørred. Men deltagerne på turen gav den alt hvad den kan trække, så man kan ihvertfald ikke klandre dem for indsatsen. 

Vi mødtes kl. 8 på ørnedalsbugten til velkomst og rundstykker og en introduktion til fiskeriet i fjorden i det spæde forår. Vi snakkede om fiskeri med bombarda og vigtigheden af at have en ophængerflue monteret foran blinket, agnvalg mv.  og vi snakkede generelt om havørredens adfærd og de fødeemner der er på havørredens menukort i det tidlige forår

Således klædt på fik deltagerne rigget til og gav sig i kast med at affiske ørnedalsbugten. Vejret var smukt med en lidt kølig vind fra S/SV med læ inderst i bugten. Ørnedalsbugten er en fin plads, når man er mange afsted, der er kyst nok til alle, der er smukt og ganske ofte også fisk at fange. 

Da jeg spankulerer afsted på kysten summer det af liv på det lave vand. Kutlingerne flygter til højre og venstre i det lave, klare vand for hvert skridt man tager. Og helt på kysten ligger døde børsteorm og vidner om, at foråret er kommet. Børsteorm står meget højt på havørredens liste over livretter, og derfor er det nærliggende at sætte børsteormsimitationer for enden af linen. Som regel kan man også få fiskene i tale med små tang-lopper og små kutlinge-imitationer, men i dag er de ikke helt med på ideen. 

Helt inde i bugten sidder 2 gutter og fisker med orm og flåd. Nok ikke et dårligt valg. Vi udveksler dagens teser om fiskeriet og de to herrer forbander børsteormene langt væk. "Gid alle de børsteorm forsvandt, så vi kan fange fisk igen". De har fisket i flere dage, men har ikke kunnet overliste de stop-mætte og orme-fikserede ørreder. 

Sandskredet Mariager Fjord

Efter nogle timers fiskeri på ørnedalen uden at fiskene gider lege med er det tid til at skifte plads. Vi konkluderer at hvis der er fisk på pladsen, så er de ihvertfald uinteresserede i vores agn. 

Vi forsøger os på nordsiden, hvor vinden ikke er helt optimal for fluefiskeri, så fluefiskerne rigger om til spin. Efter en lækker sandwich går vi i krig med fiskeriet ved sandskredet. Vi breder os ud og nyder at der er sol på nordsiden. Bunden er super fed, masser af varriation, huller, rev, større sten, muslingebanker og masser af liv. Men vandet er piv-koldt og vi får ikke held til at overliste nogen fisk, selvom vi fisker et ret langt stykke kyst af. 

Vi trasker tilbage til bilerne, spiser kage og evaluerer på dagen. Det er aldrig sjovt for en guide når der ikke kommer fisk på land. Heldigvis har deltagerne haft en dejlig dag ved den smukke Mariager fjord, på trods af de udeblevne havørreder. De har alle fået noget med hjem i bagagen; Lidt mere indsigt i hvad der *bør* fungere i Marts måned og et par gode havørred-pladser i fjorden. 

Tak for en dejlig dag og tak til Dennis for at invitere på tur! 

- Næste gang nupper vi nogle fisk! 

Knæk & Bræk! 

 

/Niels