Lige rundt om hjørnet venter Mariager Fjord fly cup. Og jeg skal guide et hold fluefiskere på dagen. Derfor har jeg været på nogle opvarmningsture i sidste uge.

Ovenpå sommerens meget varme fjord er temperaturen nu faldet til omkring de 15 grader igen, og det sætter gang i fiskeriet! Havørreden opholder sig derfor på pladserne i længere tid end i den varme periode hvor "angrebsbølgerne" er kortere, så havørreden kan komme ud på dybere og mere tempereret vand og fordøje. 

Jeg har i den forgangne uge besøgt en del af de pladser, som jeg påtænker kan være det gode valg til konkurrencen og til min guidede tur. Og der var fisk på alle pladserne! Jeg har besøgt pladser i både syd og nord langs hele fjorden. 

Fjorden er godt pakket ind i Ruser og garn i øjeblikket. Desværre betyder det også at enkelte pladser er helt pakket ind, så det næsten er umuligt at fiske dem når man skal overholde reglerne om at fiske 75 meter fra afmærkede fiskeredskaber. Silleborg er f.eks fuldstændig pakket ind i ruser. I den seneste tid er der også blevet fundet en stor mængde ulovlige garn, og det er straks værre, da de ofte er skjult og kan være meget farlige at sidde fast i. Gå derfor aldrig alene afsted uden en skarp kniv på dig, så du kan skære dig fri, hvis du skulle sidde fast. Anmeld altid ulovlige garn til fiskerikontrollen. 

I forhold til konkurrencen der løber af stablen d. 10. September, så er de fleste pladser efterhånden ved at byde på det sædvanelige, gode fiskeri. Vælg derfor pladser du stoler på under de vejrforhold der findes på dagen. Og kender du ikke fjorden, så SKYND dig at skrive dig op til konkurrencen om at vinde en guidet tur med mig, ved at tagge 3 af dine venner du vil have med på opslaget på bombayfly's facebook side!