5 håbefulde tur-deltagere var taget med til Mariager Fjord på en guidet efterårstur efter havørred. Vi fiskede 2 af mine absolutte favoritpladser til efterårsfiskeriet. Begge pladser holdt fisk og deltagerne fik en masse viden om pladsvalg, vind, vejr, årstid og fiskestrategi med hjem i bagagen. 

Kl. 8:00 mødtes vi på ved havnegrillen i Hadsund til en kop kaffe, et rundstykke og en god introduktion til dagens fiskeri. Vi kørte i kolonne ud til første plads, hvor vi riggede til og gennemgik affiskningsteknik og lagde strategi for pladsen.

Pladsen er lidt af en klassiker med en formidabel bund fyldt med store sten, bælter af ålegræs, muslingerev og gode badekar tæt ved land. Der var en godt med vind og bølger, præcis som det skal være, så deltagerne blev blæst igennem og bølgerne fik fyldt godt med vand i fluefiskernes linekurve. 

 

Der blev bommet en enkelt rigtig god fisk, der tog en lille uanseelig kobberbasse på knædybt vand. En enkelt fisk kom på land, og vi fik en del småhug, men fiskene var på trods af blæsevejret lidt forsigtige. Vi så et par fisk helt fri af vandet, så der er ingen tvivl om, at der var langt flere fisk på pladsen end vi fik i tale. 

På pladsen lå en kæmpestor, rådden sæl, som virkelig gav svien i næseborene, når vinden bar lugten hen langs kysten. 

Efter ca. 3 timer på pladsen pakkede vi sammen og kørte mod næste plads, længere inde i fjorden. Der blev serveret frankfurtere på grill og budt på en øl eller vand, inden vi skulle ud på en længere gåtur for at nå frem til vores destination. Ca. 2 kilometer på kysten i blæsevejr og halvhøjt vand, gjorde at vi fik varme på vej til pladsen. Pladsen er et rigtig smukt sted, som igennem tiderne har budt mig på rigtig mange havørreder og en god del af de store fisk. 

Der blev landet en enkelt lille havørred, og en enkelt af de større huggede, men da fluen var viklet ind i forfanget blev den ikke kroget rigtig og blev skræmt. Så var den væk. Vi fiskede i mindre grupper tilbage mod bilerne, men de store fangster udeblev. Vi mødte et par andre fiskere der var i båd, og de havde heller ikke fundet andet end små havørreder på denne dag, på trods af fint fiskevejr med blødt lys gennem skydækket og en god vind fra syd-sydvest. 

På dagen var det fluefiskeriet der gav flest fisk, og de helt små fluer var opskriften på success. 

Alt i alt havde vi en super hyggelig dag ved fjorden sammen, og nørdede maksimalt med grej og røverhistorier, fiskeri og godt selskab. 

Tak for turen, Gutter, jeg håber I vil med en anden gang!